В същото време обаче той заяви: "Знаете, че Апелативният съд в по-голямата си част някой път е излизал с много странни и абсурдни решения, все пак говорим за процес, който тече. Ще ви върна в делото на „Килърите”, защото знаете, че точно Апелативният съд в София освободи тези, които днес са подсъдими за извършването на поредица поръчкови убийства в България и самият факт, че неглижираха началния етап на едно разследване – не бих искал да давам оценка на този съд, но мога да ви кажа, че доста са озадачаващи някой път решенията, които се вземат там".

Цветанов каза, че е важно, че по случая с убийството на Яна Кръстева са събрани доказателства и то много професионално. Назначени са експертизи, които се чакат от чужбина по случая. "Не сме спрели да работим по разкриването и документирането на това престъпление", увери той, цитиран от "Фокус".

Пламен Трифонов обаче беше освободен, защото доказателствата срещу него са косвени и по никакъв начин не го уличават в извършването на убийството. Проверява се версията на появилия се месеци по-късно таксиметров шофьор, който заяви, че го е видял да излиза от Борисовата градина призори в нощта на убийството.
В същото време ДНК експертиза показва, че другият първоначално заподозрян - Николай Русинов - Чеци, е бил заедно с Яна в нощта на убийството, но той не беше обвинен. Едва днес той отново е извикан на разпит в полицията.
Вчера от прокуратурата пък изненадващо съобщиха, че има открит биологичен материал от повече от двама души на местопрестъплението и се появи версията за трети заподозрян.